2020'den Beri O Hayal Ettiğiniz State of Decay 3... Aslında Neden Gelmedi? Xbox Devleri İTİRAF ETTİ!

geveze

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Vaktin Yoksa Oku!\n
  • \n
  • State of Decay 3 fragmanı 2020'de yayınlandıktan sonraki uzun sessizliğin ardındaki gerçek sebep: Devlerin kalbindeki 'büyük vizyon'.\n
  • Oyun geliştirme sürecindeki kritik motor değişikliği: Undead Labs, eski motoru bırakıp tüm projeyi Unreal Engine 5'e aktardı.\n
  • Bu geçiş, stüdyoya yeni nesil açık dünya zombi oyunları için eşsiz fırsatlar sunsa da, muazzam bir yeniden öğrenme ve entegrasyon süreci gerektirdi.\n
  • Gecikme, oyunun daha büyük, daha dinamik ve daha sürükleyici bir deneyim sunma hedefinin kaçınılmaz bir parçası.\n
  • Sonunda beklediğimize değecek bir yeni nesil oyun bizi bekliyor, ancak sabır anahtar kelime.\n
\n\nHatırlıyor musunuz? 2020'de o nefes kesen State of Decay 3 fragmanı çıktığında... Hepimiz bir hayale kapıldık. Daha iyi grafikler, daha derin bir hikaye, daha acımasız bir zombi oyunu bekledik. Ama sonra? Koca bir SESSİZLİK. Yıllarca süren bir belirsizlik. Ben de sizin gibi 'Acaba iptal mi oldu?', 'Yoksa çöp mü olacak?' diye düşündüm. Kalbimi kıran bu gerçeği öğrenmek için kaynakları kazıdım ve Undead Labs geliştiricileri sonunda dillerinin altındaki baklayı çıkardı. Ve keşfettim ki, bildiğiniz her şey aslında tam olarak doğru değilmiş!\n\nBeklenen Kıyamet: Neden Bu Kadar Gecikti?\n\nO 2020 Xbox etkinliğindeki fragman, hepimizi heyecanlandırmıştı. Bir geyik, karlar içinde, kanlı bir kurt... Klişe olmaktan uzak, taze bir başlangıç gibiydi. Ama o günden beri, bırakın oynanış videosunu, doğru dürüst bir ekran görüntüsü bile görmedik. İnsanın aklına gelmiyor değil: Bu oyun gerçekten geliştiriliyor muydu? Undead Labs'in başı Chris Lee sonunda sahneye çıktı ve bu sessizliğin nedenini açıkladı. Sorun ne kaynak eksikliğiydi, ne de vizyon kaybı. Asıl mesele, stüdyonun kendisi için çıtayı akıl almaz bir seviyeye yükseltmesiydi. Daha büyük bir dünya, daha karmaşık sistemler ve en önemlisi, eski oyun motorunu tamamen bir kenara bırakıp yepisyeni bir teknolojiye geçiş yapmak... Bu basit bir yama işlemi değil, sıfırdan bir bina inşa etmek gibiydi. Ve evet, bu kararın ardında yatan tek neden, bize gerçekten bir sonraki seviye bir State of Decay 3 sunabilmekti.\n\nMotor Değişikliği: Cennet mi, Cehennem mi?\n\nUndead Labs, başlangıçta kendi oyun motorlarıyla ilerliyordu, tıpkı ilk iki oyunda olduğu gibi. Ancak yeni nesil oyun konsollarının gücünü ve oyuncuların beklentilerini gördüklerinde radikal bir karar aldılar: Projeyi tamamen Unreal Engine 5'e taşımak. Benim de yakından takip ettiğim bu motor, Nanite ve Lumen gibi devrimsel teknolojileriyle görsel bir şölen vaat ediyor. Ancak bir stüdyonun, zaten başlamış bir projeyi tamamen farklı bir oyun motoruna geçirmesi, intiharla eş değer bir zorluk. Ekip, motorun nasıl kullanılacağını yeniden öğrenmek zorunda kaldı; araçlar, iş akışları, her şey değişti. Bu, sadece bir düğmeye basıp oyununuzu Unreal Engine 5'e dönüştürmek demek değil. Bu, aylar, hatta yıllar süren yoğun bir oyun geliştirme kabusudur. Chris Lee'nin itirafı da bunu doğruluyor: Stüdyo, Unreal Engine 5'in sunduğu potansiyeli maksimize etmek için inanılmaz bir çaba sarf ediyor. Bu geçiş, oyuna yeni animasyon sistemleri, daha dinamik hava durumu efektleri ve çok daha fazlasını getirecek.\n\nUndead Labs'in Vizyonu: SoD 3 Gerçekten Ne Olacak?\n\nPeki, tüm bu çaba ne için? Undead Labs'in State of Decay 3 vizyonu, önceki oyunların üzerine kocaman bir kat çıkmak. Daha büyük bir harita, daha detaylı çevreler, zombi sürülerinin daha dinamik ve tehditkar olması... Hayatta kalma mekaniklerinin derinleştirilmesi ve karakter gelişiminin daha anlamlı hale getirilmesi de bu vizyonun bir parçası. Chris Lee'nin anlattıklarına göre, Unreal Engine 5'in sunduğu araçlar sayesinde, önceki serilerde hayal bile edemeyecekleri karmaşıklıkta bir dünya inşa ediyorlar. Bu, sadece bir devam oyunu olmanın ötesinde, Xbox exclusive olarak tüm türü yeniden tanımlayabilecek bir potansiyele sahip. Ama böylesine iddialı bir proje, zaman ve kaynak yutar. Ve Undead Labs, bu süreci şeffaf bir şekilde yöneterek oyunculara nihayetinde mükemmel bir deneyim sunmak istiyor, aceleyle çıkıp hayal kırıklığı yaratmak yerine.\n\nKaranlık Tünelin Sonundaki Işık: Ne Zaman Gelecek?\n\nEvet, gelelim o can alıcı soruya: Ne zaman? Ne yazık ki, Undead Labs hala kesin bir çıkış tarihi vermekten kaçınıyor. Benim tahminimce, oyunun hala erken geliştirme aşamalarında olduğu ve Unreal Engine 5'e geçişin getirdiği zorlukların hala aşıldığı yönünde. Ancak Lee'nin açıklamaları, projenin canlı olduğunu, büyüdüğünü ve Xbox'ın da arkasında durduğunu kanıtlıyor. Bu,

large.jpg

Geri