geveze

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Vaktin Yoksa Oku:
  • Yıllardır mükemmel ses arayışında mısın? Boşa kürek çekiyor olabilirsin!
  • Sisteminin gerçek potansiyelini oda akustiği engelliyor. Pahalı ekipmanların bile çaresiz kaldığı bir sorun.
  • D&M'in Dirac ART sistemi, bu soruna 'sihirli' bir çözüm sunuyor. Peki gerçekten değiyor mu?
  • 800 dolarlık bu paket, özellikle 4 bağımsız subwoofer çıkışı olan D&M AVR sahipleri için bir devrim niteliğinde. Benim tecrübem bambaşka...
  • Uyanışın kapısında bekleyenler, bu yazıyı okumadan tek kuruş harcamayın. Ses deneyiminiz bir daha asla aynı olmayacak!

Yıllarca Süren Bir Fiyasko: Benim Ev Sineması Kabusum
Yıllarca yanıldım. Ev sinema sistemimin, o binlerce lira döktüğüm muhteşem hoparlörlerin, aslında ne kadar kötü çaldığını idrak etmem, benim için acı bir tokat oldu. O sesi biliyorsunuz, değil mi? Derin baslar vuracakmış gibi geliyor ama bir türlü istediğiniz o dolgunluğu vermiyor. Diyaloglar bazen kayboluyor, müzik dinlerken sanki bir şeyler eksik. Ben, kabloları değiştirdim, hoparlörlerin yerini defalarca değiştirdim, hatta evin mobilyalarını bile yeniden düzenledim. Ama nafile... Sanki odamın kendisi sesimi sabote ediyordu. İşte tam da bu noktada, o korkunç sırrı keşfettim: Benim sistemim mükemmeldi, ama odam değildi. Ve işte o an, Dirac ART adını fısıldayan rüzgarları duymaya başladım.

800 Dolarlık 'Sihir' Mi, Yoksa Yeni Bir Tuzağa mı Düşüyordum?
İtiraf etmeliyim ki, ilk başta şüpheyle yaklaştım. Zaten binlerce lira harcadığım bir sisteme, bir de üstüne 800 dolar daha mı verecektim? Bu oda düzeltme yazılımları hakkında duyduğum her şey, ya bir pazarlama hilesiydi ya da sadece ince ayar meraklılarının işiydi. Ama artık kaybetmekten yorulmuştum. D&M'in yeni nesil AVR ve AVP modellerine entegre ettiği Dirac ART sisteminin, özellikle 4 bağımsız subwoofer çıkışı olan modeller için, piyasadaki diğer çözümlerden çok farklı olduğunu öğrendim. Bu sadece bir kalibrasyon değildi; bu, odanın kendi akustik problemlerini algılayıp, onları ortadan kaldırmak için aktif olarak çalışan bir beyindi. Ses dalgalarının birbirini nasıl iptal ettiğini, basların neden çamurlaştığını ve stereo görüntünün neden bozulduğunu anlayan bir algoritma. Benim için bu, ya son umuttu ya da 800 dolarlık bir fiyasko daha.

Ev Sinemasında Devrim: ART Benim Ses Dünyamı Nasıl Değiştirdi?
Karar verdim, riski göze alacaktım. Dirac ART paketini satın aldım ve kurulum sürecine daldım. İlk başta karmaşık gibi görünse de, adım adım ilerledikçe her şey yerine oturmaya başladı. Mikrofonu konumlandırdım, ölçümleri yaptım ve yazılımın sihrini gerçekleştirmesine izin verdim. Sonuç mu? Hayatımda duyduğum en inanılmaz değişim! Sanki yıllardır kulaklarımda bir perde varmış da, ART o perdeyi kaldırmıştı. Baslar artık sadece gürlemiyordu; her bir nota net, derin ve etkileyiciydi. Diyaloglar kristal berraklığındaydı, müzikteki en küçük detaylar bile ortaya çıkmıştı. Filmlerdeki patlamalar, sanki benim salonumda oluyormuş gibi hissettiriyordu. Bu, sadece bir iyileşme değildi; bu, bir yeniden doğuştu. Akustik optimizasyon kavramını benim için tamamen yeniden tanımladı. Benim gibi subwoofer yönetimi konusunda takıntılı olanlar için, bu sistem tam anlamıyla bir oyun değiştirici.

Siz De O Bilinmezliğe Atılacak mısınız? Tecrübeleriniz Neler?
Şimdi sıra sizde. Benim bu inanılmaz yolculuğuma ortak olacak mısınız? Belki siz de benim gibi yıllarca, sisteminizin tam potansiyelini ortaya çıkaramayan bir odada müzik dinlediniz, film izlediniz. Ya da belki zaten Dirac ART kullanıyorsunuz ve kendi tecrübelerinizi paylaşmak istiyorsunuz. Unutmayın, bu sistem D&M'in 4 bağımsız subwoofer çıkışına sahip modelleri için tasarlandı ve bu özellik, ART'nin gücünü gerçekten açığa çıkarıyor. Bu, sadece bir yazılım değil, bu, odanızla sisteminiz arasında bir köprü, ses kalitesi için bir devrim. Hadi, gelin ve bu derin teknoloji hakkında sorularımızı, tecrübelerimizi paylaşalım. Bu topluluğun bilgi birikimi, hepimizin daha iyi ses deneyimlerine ulaşmasını sağlayacak.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS):
  • Dirac ART gerçekten 800 dolara değer mi, yoksa pazarlama abartısı mı?
  • 4 bağımsız subwoofer çıkışım yoksa bu sistem benim için işe yarar mı, yoksa boşuna mı para harcarım?
  • ART kurulumu ne kadar zor? Benim gibi teknik bilgisi sınırlı biri bunu kendi başına yapabilir mi?

logo.og.png

Geri