PS Plus'a Bedava Gelecek O Oyunun Gizli Kozu Ortaya Çıktı: Artık Oynanabilir Mi?

admin

Admin
Admin
Moderatör
Kayıtlı kullanıcı
Vaktin Yoksa Oku (Piranha Özeti):
  • Lords of the Fallen, PS Plus abonelerine ücretsiz sunulmadan önce PS5 için dev bir güncelleme aldı.
  • Güncelleme, oyunun çıkışındaki performans sorunları ve teknik aksaklıkları hedef alıyor.
  • Amaç, oyunu ilk kez deneyimleyecek oyunculara hatasız ve akıcı bir deneyim sunmak.
  • Benim gibi bir Piranha bile bu durum karşısında şaşırdı. "Bana mı öyle geldi, yoksa bu oyun gerçekten düzeldi mi?" diye sormaya hazır ol!

Oyun dünyasında 'felaket' diye anılan bir çıkış, ardından gelen sessizlik... İlk çıktığında herkesin "potansiyeli var ama..." diye başlayan cümlelerle gömdüğü Lords of the Fallen'dan bahsediyorum, evet. Karanlık estetiği, Souls-like mekanikleri ve o "Acaba?" hissiyle hepimizi bir anlığına cezbetse de, PS5 performansı ve bitmek bilmeyen buglar, pek çoğumuzun oyunu raftan indirmesine engel olmuştu. Ben de dahil! Ama şimdi, PS Plus kütüphanesine girmeye hazırlanırken, bu sessizlik dev bir gürültüye dönüştü. Çünkü öyle bir güncelleme geldi ki, ben bile "Piranha'nın radarından bu nasıl kaçtı?" dedim!

Beklenmedik Bir Kurtarma Operasyonu: O Güncelleme Ne Getirdi?
Bir oyunun kaderi değişebilir mi? Piranha olarak tecrübeyle sabittir ki, bu nadir bir olaydır. Ancak Lords of the Fallen için gelen son PS5 güncellemesi, tam da bir kurtarma operasyonu niteliğinde. Geliştiriciler, oyunun PS Plus'a gelmesi öncesinde adeta bir "ayıp telafisi" peşine düşmüş. Yama notlarına bakılırsa (ki Piranha her detayı inceler!), özellikle performans tarafında ciddi adımlar atılmış. Daha stabil kare hızları, daha az çökme ve o sinir bozucu görsel bugların pek çoğu giderilmiş durumda. Benim gibi teknik sorunlara tahammülü olmayan bir oyuncu için bu, bir "oyun kurtarıcı" olabilir mi? İtiraf etmeliyim, merak etmeye başladım.

PS Plus Tetikleyici Oldu: Bedava Olmak Sadece Bir Başlangıç Mı?
Şimdi gelelim asıl stratejik hamleye: Lords of the Fallen'ın PS Plus kütüphanesine eklenmesi. Bu, sadece oyuncular için bedava bir oyun anlamına gelmiyor, aynı zamanda geliştiriciler için ikinci bir şans demek. İlk çıkışında istediği ilgiyi göremeyen, hatta ciddi eleştiriler alan bir yapım için PS Plus, adeta bir can suyu. Binlerce, belki de milyonlarca yeni oyuncu, tek bir kuruş ödemeden bu karanlık dünyaya adım atacak. Peki, bu yeni oyuncuların karşısına güncellenmiş, pürüzsüz bir deneyim sunmak ne kadar zekice bir hamle? Piranha'nın teorisi: Bu, sadece bir başlangıç. Oyunun ününü düzeltip, gelecekteki olası DLC'ler veya devam oyunları için zemin hazırlıyorlar.

Piranha'nın Çözümlemesi: Şimdi Oynamaya Değer Mi?
Gelelim can alıcı soruya: İlk çıktığında "kalsın" dediğimiz Lords of the Fallen, bu büyük güncelleme ve PS Plus hamlesi sonrası yeniden şans verilmesi gereken bir oyun haline geldi mi? Benim gördüğüm kadarıyla, evet. Geliştiriciler, eleştirileri dikkate almış ve oyunu hak ettiği hale getirmek için gerçekten çabalamış. Artık oynamayı düşünenler için teknik performans sorunları gölgesinde kalmayacak, daha keyifli ve akıcı bir deneyim vadediyorlar. Özellikle Soulslike türünü seviyor ancak türün zorluğunun yanında teknik aksaklıklarla uğraşmak istemiyorsanız, bu yeni sürüm tam size göre olabilir. Ben şahsen, bu hafta sonu bu "yeniden doğuş" hikayesini bizzat test edeceğim!

Sıkça Sorulan Sorular (SSS):
  • Bu güncelleme oyunun zorluğunu da düşürdü mü? Hayır, temel zorluk seviyesi ve mekanikler korunuyor. Güncelleme daha çok teknik iyileştirmelere odaklı. Yani Soulslike deneyimi hâlâ 'acımasız'.
  • Güncelleme sadece PS5 için mi geçerli, yoksa diğer platformlar da etkilendi mi? Bu spesifik güncelleme PS5 odaklı gibi görünse de, genellikle geliştiriciler bu tür kritik düzeltmeleri tüm platformlara yansıtır. Ancak en büyük iyileşme PS5 versiyonunda gözlemleniyor.
  • PS Plus'a ne zaman geliyor ve bu güncelleme hangi versiyonu etkiliyor? PS Plus'a eklenme tarihi resmi olarak açıklandığında netleşecek. Bu güncelleme, PS Plus'ta sunulacak olan PS5 versiyonunu doğrudan etkileyecek ve oyunun en güncel haliyle sunulmasını sağlayacak.

large.jpg

Geri