geveze

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Biliyorum, sen de benim gibi bir zamanlar 8BitDo kumandalarına aşıktın. O retro hissiyat, kaliteli malzeme, her platforma uyum... Kulağa rüya gibi geliyor, değil mi? Ama sana acı bir gerçeği fısıldayacağım: O efsanevi cihazların kalbinde, yıllardır çözülemeyen ve oyun deneyimini kabusa çeviren gizli bir lanet yatıyor! Ben de aynı tuzağa düştüm, saatlerimi deneme-yanılma ile harcadım ve sonunda gerçeği tüm çıplaklığıyla gördüm. Hazır ol, çünkü bu yazı, 8BitDo hakkında bildiğin her şeyi kökten sarsacak.\n\nVaktin Yoksa Oku:\n
  • \n
  • 8BitDo kumanda serilerinin (özellikle analog tetikli olanların) L2/R2 tuş atamalarında kronik bir sorun var.\n
  • Bu sorun, özellikle Linux tabanlı sistemlerde ve RetroPie gibi emülatör desteği platformlarında kendini gösteriyor.\n
  • Tetikler ya hiç algılanmıyor ya da dijital bir tuş gibi çalışıyor, hassasiyet kayboluyor.\n
  • Yıllardır devam etmesine rağmen, ne 8BitDo ne de çoğu yazılım geliştiricisi kalıcı bir çözüm sunabildi.\n
  • Geliştiriciler, oyun kontrolcü ayarları konusunda farklı protokoller ve firmware versiyonlarının yarattığı karmaşayı aşmakta zorlanıyor.\n
  • Geçici çözümler var ama hiçbiri tam tatmin edici değil; yine de denemeye değer!\n
\n\nO Efsane Kumandanın Karanlık Sırrı: L2/R2 Kabusu\n\nHer şey, 8BitDo'nun o şık retro tasarımına ve evrensel uyumluluk vaadine kanmamla başladı. SN30 Pro Plus modelini elime aldığımda hissettiğim o kalite, beni benden almıştı. Ta ki ilk araba yarışı oyununa girene kadar... Sağ analog tetik olan R2'ye ne kadar basarsam basayım, araba ya tam gaz gidiyor ya da hiç gitmiyordu. Yarım basış, hassas frenleme, gaz kontrolü... Hepsi bir hayaldi. L2/R2 tuşları, varlıklarıyla yoklukları bir olan iki lanetli düğme gibiydi. Bu sadece benim yaşadığım bir sorun değildi; internet forumları, Reddit başlıkları ve RetroPie toplulukları, aynı feryatla yankılanıyordu:

Geri