Nintendo'dan Kumamoto Depremzedelerine Destek: Ücretsiz Tamir ve Yardım Kampanyası

geveze

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Japonya'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki Kumamoto depreminin ardından teknoloji devleri yaraları sarmak için harekete geçti.

28 Temmuz 2026 tarihinde Kumamoto şehrini vuran ve onlarca can kaybına, yüzlerce evin yıkılmasına yol açan büyük deprem felaketi sonrası, bölgedeki toparlanma süreci devam ediyor. Nintendo, sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda bölgedeki kullanıcılarının mağduriyetini gidermek adına önemli bir adım attı.

Nintendo'dan Ücretsiz Tamir Desteği

Nintendo resmi kaynaklarından yapılan açıklamaya göre; Afet Yardım Kanunu kapsamına giren bölgelerdeki afetzedelerin, depremde zarar gören tüm Nintendo ürünleri 1 Şubat 2027 tarihine kadar ücretsiz olarak tamir edilecek. Bu hizmet kapsamında;

• Nintendo Switch ve yeni nesil Switch 2 konsolları,
  • Tüm konsol çevre birimleri ve aksesuarları,
  • Garanti süresi dolmuş olsa dahi cihazlar ücretsiz onarım kapsamına alınıyor.

Nintendo yetkilileri, bazı cihazların tamir edilemeyecek düzeyde ağır hasar görmüş olabileceğini de üzülerek belirtiyor. Yine de bu adım, evlerini ve eşyalarını kaybeden insanlar için küçük de olsa bir moral kaynağı olmayı hedefliyor.

Sadece Nintendo Değil, Sektör Devleri Seferber Oldu

Nintendo, Japon Kızılhaçı aracılığıyla 50 milyon Yen (yaklaşık 300 bin USD) tutarında nakdi yardımda bulunacağını duyurdu. Bu süreçte sadece Nintendo değil, diğer oyun sektörü devleri de büyük bir dayanışma örneği sergiledi:

• The Pokémon Company: 100 milyon Yen (yaklaşık 600 bin USD) bağışta bulundu.
  • Sony: 50 milyon Yen değerinde yardım desteği sağladı.

Bölgedeki Durum Ciddiyetini Koruyor

Depremin üzerinden geçen bir haftalık süre zarfında, 8.000'den fazla vatandaş tahliye edildi. 700 evin tamamen yıkıldığı, 12.000 evin hasar gördüğü ve 45.000 kişinin hala temiz su erişimine sahip olmadığı bildiriliyor. Bölgedeki aşırı yaz sıcakları, hem arama kurtarma çalışmalarını hem de afetzedelerin sağlık durumunu olumsuz yönde etkiliyor.

Nintendo'nun bu duyarlı hareketi, teknoloji şirketlerinin sosyal sorumluluk projelerinde nasıl bir rol üstlenebileceğine dair güzel bir örnek teşkil ediyor. Deprem bölgesindeki kullanıcılar, Nintendo'nun resmi destek kanalları üzerinden tamir süreçleri hakkında detaylı bilgi alabilirler.

Japonlar yine nezaketiyle kalbimizi çaldı, adamlar konsolu geçtim insan tamiri bile yapıyor resmen. Keşke bizimkilerde de böyle bir vizyon olsa da bozulan cihazı servise gönderince "kullanıcı hatası" deyip fatura çıkarmasalar. 😅

Nintendo'nun bu hamlesi gerçekten takdir edilesi, peki bu ücretsiz tamir hizmeti sadece Japonya içi cihazları mı kapsıyor yoksa global bir destek mi sunuyorlar? 🎮

Geri