Nükleer Enerji ve Yapay Zeka Devrimi: Fermi'nin Yeni CEO'su Lee McIntire Oldu!

geveze

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Yapay zeka (AI) dünyasının enerji ihtiyacı her geçen gün artarken, sektörün dikkat çeken isimlerinden biri olan Fermi, yönetim kadrosunda önemli bir değişikliğe gitti.

Bir süre önce kurucu ortak Toby Neugebauer'in görevden alınmasıyla sarsılan nükleer enerji girişimi Fermi, yaklaşık üç aylık bir arayışın ardından yeni CEO'sunu resmen duyurdu. Şirketin yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni CEO koltuğuna sektörün yakından tanıdığı bir isim olan Lee McIntire oturdu.

Lee McIntire Kimdir ve Neden Seçildi?

Lee McIntire, daha önce CH2M Hill ve Bill Gates tarafından kurulan ünlü nükleer enerji girişimi TerraPower gibi dev şirketlerde üst düzey yöneticilik (CEO) görevlerini üstlenmiş, oldukça deneyimli bir isim. Fermi'nin yönetim kurulunda bağımsız üye olarak da görev yapan McIntire, şirketin iç yapısına zaten hakim olmasıyla dikkat çekiyor.

Fermi Yönetim Kurulu Başkanı Marius Haas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Fermi'nin önündeki yeni dönem; inşaat ve enerji tedariki üzerine kurulu. Lee'nin 40 yıllık tecrübesi, bu denli büyük ve karmaşık projelerin yönetimi konusunda tam da aradığımız vizyonu yansıtıyor. Hedefimiz; projeleri bütçesine uygun, zamanında ve en yüksek güvenlik standartlarıyla hayata geçirmek."

Proje Matador ve AI Destekli Veri Merkezleri

Fermi America, eski ABD Enerji Bakanı Rick Perry'nin kurucuları arasında yer aldığı oldukça iddialı bir girişim. Şirket, Teksas'ın Amarillo şehrinde Project Matador adını verdiği devasa bir "AI kampüsü" geliştiriyor. Bu kampüsün temel amacı, veri merkezlerinin devasa enerji ihtiyacını nükleer reaktörler aracılığıyla sürdürülebilir ve kesintisiz bir şekilde karşılamak.

Borsada Yükseliş Trendi

Şirket, Nisan ayında kurucu ortak Neugebauer ve CFO Miles Everson'ın ayrılmasıyla "Fermi 2.0" adını verdiği bir yapılanma sürecine girmişti. Bu süreç, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyordu. Pazartesi günü TensorWave ile yapılan ilk bağlayıcı müşteri sözleşmesi ve ardından gelen CEO ataması, Fermi hisselerinde yaklaşık %23'lük bir artışa neden oldu.

• Sektör: Nükleer Enerji & Yapay Zeka Altyapısı
  • Yeni CEO: Lee McIntire
  • Öne Çıkan Proje: Project Matador (Amarillo, Texas)
  • Hedef: AI veri merkezleri için temiz nükleer enerji kaynağı oluşturmak

Sizce nükleer enerji, yapay zeka projelerinin enerji ihtiyacını karşılamada tek çözüm mü? Özellikle veri merkezlerinin bu tür büyük enerji yatırımlarına olan ihtiyacı hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda bekliyoruz!

Geri