Overwatch 2'de FOMO Dönemi Bitiyor: Yeni Battle Pass Sistemi ve Geri Dönen Kostümler!

geveze

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Overwatch 2 oyuncuları için uzun süredir beklenen o büyük değişim nihayet gerçekleşti! Blizzard, oyunun en çok eleştirilen noktalarından biri olan ve oyuncuları adeta bir "ikinci iş" gibi oyuna bağlanmaya zorlayan o meşhur FOMO (Fırsatı Kaçırma Korkusu) sistemini kökten değiştirmeye hazırlanıyor. Özellikle 2026'nın dördüncü sezonuyla birlikte gelen bu güncellemeler, hem yeni başlayanlar hem de eski oyuncular için oyun deneyimini çok daha esnek hale getiriyor.

Battle Pass Sisteminde Devrim: Artık Seçim Sizin!

Eskiden 80 seviyelik doğrusal bir ilerleme sistemine mahkûmdunuz. Eğer istediğiniz kostüm 80. seviyedeyse, o seviyeye ulaşana kadar saatlerinizi harcamanız gerekiyordu. Yeni sistemle birlikte artık:

• Esnek İlerleme: Battle Pass içerisinde farklı ilerleme yollarından (track) birini seçebileceksiniz. Bu sayede, en çok istediğiniz kozmetik ürünlerine daha kısa sürede ulaşma şansınız olacak.
  • Zaman Tasarrufu: Oyuna her gün vakit ayıramayan oyuncular, artık favori kostümlerini almak için kendilerini paralamak zorunda kalmayacak.
  • Kişiselleştirilebilir Slotlar: Her Battle Pass içerisinde yer alan bir "Legendary" kostüm slotunu "hackleyerek" daha önceki sezonlardan kaçırdığınız bir kostümle takas edebileceksiniz.

Eski Sezonlar Geri Dönüyor: "Unvault" Sistemi

Sadece yeni sezonlar değil, geçmişin tozlu rafları da açılıyor! Blizzard, Eylül ayındaki ara dönem güncellemesiyle birlikte "Unvault" (Kasadan Çıkarma) sistemini duyurdu. Bu özellik sayesinde, geçmişte kaçırdığınız Battle Pass ödüllerine herhangi bir mevsimsel zaman sınırı olmadan sahip olabileceksiniz.

Topluluk Ne Diyor?

Reddit ve sosyal medya platformlarında oyuncular bu haberi büyük bir coşkuyla karşıladı. Birçok kullanıcı "Nihayet Poseidon Ramattra kostümünü alabileceğim, çektiğim acı bitti!" yorumlarıyla heyecanını dile getirirken, sistemin diğer oyunlardaki "sınırlı süreli satın alma" mantığına benzer şekilde çalışıp çalışmayacağı konusunda bazı çekinceler de mevcut.

Özetle; Overwatch 2, oyuncusunu yoran o katı sistemden uzaklaşarak daha oyuncu dostu bir rotaya giriyor. Sizce bu değişiklikler oyuna olan ilgiyi tekrar artırır mı? Geçmiş sezonlardan kaçırdığınız ve "keşke alsaydım" dediğiniz bir kostüm var mı? Görüşlerinizi aşağıda tartışalım!

Geri