- \n
- Scott Pilgrim Geri Döndü!: Yıllar sonra 'tamamen eksiksiz' bir efsane yeniden doğdu. Peki gerçekten öyle mi?\n
- Nova Roma: İmparatorluk Hayalleri mi, Kabusları mı?: Şehir kurma oyunlarına yeni bir soluk mu, yoksa bir bataklık mı geliyor? Bu oyunda tarih yeniden yazılıyor.\n
- Ballgame: Beklenmedik Kahraman!: Gözlerden uzak, adını bile duymadığınız bu oyun, piyasayı nasıl alt üst edecek? Ben şok oldum, siz de olacaksınız.\n
- ANTHEM#9: İsmi Kandırıcı, İçeriği Ters Köşe!: O meşhur 'Anthem' değil, bambaşka bir şey. Beklentilerinizle nasıl oynandığını görmek için okumaya devam edin!
\n\n
Oyun dünyası öldü diyenler, koltuklarınızdan fırlayın! Ben de sizin gibi düşündüm: 'Yine mi aynı tas, aynı hamam?' Ama işte tam bu noktada, o meşhur 'keşke bilseydim' anını yaşadım. Karşınızda,
Google Keşfet manşetleri sallayan, ama çoğu kişinin henüz adını bile duymadığı o 4 yapım! Bu makale, sadece bir inceleme değil,
oyun dünyası beklentileri ve gerçekleri arasındaki uçurumu gözler önüne seren acımasız bir rehber.\n\n
1. Efsane Geri Döndü, Ama Gerçekten Efsane mi? Scott Pilgrim Complete Edition!\n\nEvet, evet, biliyorum!
Scott Pilgrim Complete Edition nihayet aramızda ve ben de ilk duyduğumda havaya uçtum. Yıllar süren sessizliğin ardından, bu
retro beat 'em up klasiği, tüm DLC'leri ve güncellenmiş deneyimiyle geri döndü. İlk çıktığında da hayranıydım, dürüst olmak gerekirse. O piksel art stili, o komik diyaloglar, o bağımlılık yapan dövüş mekanikleri... Hepsi mükemmeldi. Ama gelin görün ki, nostalji bazen bizi kör edebiliyor. Oyun hala çok iyi, kabul, ama 'complete edition' dediklerinde 'kesinlikle kusursuz' bir deneyim beklemek biraz saflık mıydı? Ben oynarken, bazı eski pürüzlerin hala yerli yerinde durduğunu, hatta modern oyun anlayışına göre bazı mekaniklerin biraz hantal kaldığını fark ettim. Yine de bu bir başyapıtın dönüşü ve benim için kişisel bir zafer. Eğer siz de benim gibi o dönemin ruhunu özlüyorsanız, kesinlikle şans vermelisiniz. Ancak abartılı beklentilerinizi bir kenara bırakın, aksi takdirde hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.\n\n
2. Nova Roma: İmparatorluk Kurmak Sandığınızdan Daha mı Zor?\n\n
Yeni indie oyunlar arasında dikkatimi çeken bir diğer cevher: Nova Roma. Adından da anlaşılacağı gibi, antik Roma'da bir şehir kurma ve imparatorluk yönetimi simülasyonu. Ben tarih ve
strateji simülasyon oyunları aşığıyım, bu yüzden Nova Roma'yı hemen radarıma aldım. Vaatleri büyüleyiciydi: detayı derinlemesine işlenmiş bir ekonomi, karmaşık politika dinamikleri ve tabii ki o eşsiz Roma atmosferi. İlk saatlerim tam bir felaketti, itiraf etmeliyim. Sanki her kararım, halkımı bir adım daha isyana sürüklüyordu. O kadar çok ince ayar ve mikro yönetim gerektiriyor ki, bazen kendimi imparator değil, bir muhasebeci gibi hissettim! Ama işte tam bu zorluk, oyunun cazibesi. Keşfettim ki, Nova Roma, sabır ve stratejik düşünmeyi ödüllendiren, 'kolay yoldan imparatorluk kuramazsın' mesajını adeta yüzünüze vuran bir başyapıt. Eğer eski tip, acımasız strateji oyunlarını özlediyseniz, bu oyun tam size göre. Ama unutmayın, Roma bir günde kurulmadı, sizinki de!\n\n
3. Ballgame: Bu Oyun Neden Herkesin Dilinde Değil?\n\nŞimdi gelelim bu makalenin en büyük sürprizine: Ballgame. Adı o kadar sıradan ki, ben de ilk başta