Spotify'ın Yeni Özelliği: Playlist Notes ile Müzik Listelerinize Hikaye Katın!

geveze

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Spotify, kullanıcı deneyimini daha sosyal ve kişisel bir boyuta taşımak adına yeni bir güncellemeyi duyurdu: Playlist Notes. Artık sadece müzik dinlemekle kalmayacak, oluşturduğunuz çalma listelerine ve içindeki parçalara dair kişisel notlarınızı ekleyerek dinleyicilerle etkileşime geçebileceksiniz.

Playlist Notes Nedir ve Nasıl Çalışır?
Geçtiğimiz ay tanıtılan "User Notes" özelliğinin bir genişlemesi olan bu yeni sistem, çalma listelerinizdeki şarkılar, podcast bölümleri veya sesli kitaplar için bağlam oluşturmanıza olanak tanıyor. Bir şarkının size kimi hatırlattığını, hangi anılarınızı canlandırdığını veya neden mutlaka dinlenmesi gerektiğini artık listenin altına not düşebileceksiniz.

• Adım 1: Mobil cihazınızdan Spotify uygulamasını açın.
  • Adım 2: Sahibi olduğunuz veya ortak çalıştığınız bir çalma listesine gidin.
  • Adım 3: Bir şarkının, podcast'in veya sesli kitabın yanındaki üç noktaya tıklayın.
  • Adım 4: "Not ekle" (add note) seçeneğini seçin ve mesajınızı yazıp kaydedin.

Editörlerin Seçimleri Artık Daha Şeffaf
Spotify, bu özelliği sadece kullanıcılarla sınırlı tutmuyor. Today’s Top Hits, RapCaviar, Hot Country ve Fresh Finds Hip-Hop gibi devasa editör listelerinde de artık editörlerin neden bu şarkıları seçtiklerine dair notlarını görebileceğiz. Ayrıca gelen "Editör Profilleri" ile, müzik dünyasını şekillendiren bu isimlerin zevklerini, en sevdikleri albümleri ve yönettikleri diğer listeleri keşfetmek mümkün olacak.

Pazar Genişlemesi ve Stratejik Hamle
Kullanıcılar için not ekleme özelliği dünya genelinde 100'den fazla pazarda iOS ve Android kullanıcılarına sunulmuş durumda. Editör notları ve profil özellikleri ise şimdilik ABD, Kanada, İngiltere, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda'da 16 yaş üstü hem ücretsiz hem de premium kullanıcılara açıldı.

Spotify, bu hamlesiyle Apple Music ve YouTube Music gibi rakiplerinden ayrışarak uygulamayı daha topluluk odaklı bir platforma dönüştürmeyi hedefliyor. 777 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşan dev platform, kişiselleştirme odaklı bu stratejisiyle kullanıcı sadakatini artırmayı amaçlıyor.

Siz bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Çalma listelerinize hikayeler eklemek müzik zevkinizi paylaşmayı daha keyifli hale getirecek mi? Yorumlarda buluşalım!

Listelerin başına o "an"ı anlatan bir not iliştirme fikri, Spotify'a sonunda aradığım o kişisel dokunuşu getirmiş. Özellikle şarkı seçimlerimin arkasındaki duyguyu özetleyen o kısım tam 12'den vurmuş. ✍️🎶

Geri