- \n
- Televizyonlar dünyasında devrim yaratan Samsung S99H QD-OLED modeli, şimdiye kadar gördüğünüz her şeyi unutturacak.\n
- QD-OLED teknolojisi, parlaklığı ve renk doğruluğunu bir araya getirerek gerçek siyahları ve canlı tonları aynı anda sunuyor.\n
- 77 inçlik dev ekran boyutu, sinematik deneyimi doğrudan oturma odanıza taşıyor.\n
- Eski nesil OLED'lerin parlaklık sorunlarına veda edin; S99H yüksek parlaklıkta bile eşsiz renk performansı sunuyor.\n
- Bu bir TV incelemesi değil, gözlerinizi yeniden kalibre edecek bir manifesto!\n
\n\nOdanızın karanlığında, en sevdiğiniz filmi izlediğinizi sanıyorsunuz, değil mi? Yanılıyorsunuz. Muhtemelen hayatınızın en büyük görsel yalanını yaşıyorsunuz. Yıllardır bize dayatılan, 'iyi' diye pazarlanan o sözde son teknoloji ekranlar, aslında potansiyelinizin sadece %30'unu gösteriyordu. Ben de sizin gibiydim; ta ki Samsung'un bu yeni canavarını gözlerimle görene kadar. Herkesin konuştuğu o 'gerçek siyahlar', 'canlı renkler' klişeleri bir anda anlamsızlaştı. Çünkü S99H ile tanışınca anladım ki, daha önce izlediğim her şey bir illüzyonmuş. Şimdi sıkı durun, çünkü
Samsung S99H QD-OLED televizyon deneyiminiz hakkında bildiğiniz her şeyi yerle bir edecek.\n\n
QD-OLED: Bir Devrim mi, Göz Boyama mı?\n\nEvet, piyasada OLED TV'ler var, harika siyahlar sunuyorlar. QLED'ler de var, parlaklıkları ve renk hacimleri takdire şayan. Ama ikisinin de kendince limitleri var, değil mi? İşte tam bu noktada Samsung, bu iki teknolojinin en iyi yanlarını acımasızca birleştirip ortaya
QD-OLED teknolojisi diye bir canavar çıkardı. Bu sadece bir pazarlama terimi değil, resmen görsel bir darbe! Klasik OLED panellerde her pikselin arkasında bir renk filtresi varken, QD-OLED'de mavi OLED'lerden yayılan ışık, kuantum noktaları (Quantum Dots) sayesinde kırmızı ve yeşile dönüştürülüyor. Bu ne demek mi? Çok daha saf, çok daha parlak renkler ve akıl almaz bir renk hacmi. Güneş ışığının vurduğu bir sahnede bile renkler solgunlaşmıyor, derinliğini kaybetmiyor. Ben bu panelleri test ettiğimde, bir an durup 'gerçek mi bu?' diye sordum kendime. Çünkü insan gözünün gördüğü spektrum, bu ekranda bambaşka bir seviyeye taşınmıştı.\n\n
S99H: 77 İnçlik Canavar Sahneye Çıkıyor\n\nŞimdi gelelim bu teknolojinin taç mücevheri,
QE77S99H modeline. İngiltere pazarı için özel olarak konumlandırılmış bu 77 inçlik dev, aslında ABD'deki S95H modelinin biraz daha farklı, bazen çerçeveli versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. 77 inç! Bu sadece bir ekran boyutu değil, bu, oturma odanızı kişisel bir IMAX sinemasına dönüştürmek demek. Filmler, diziler, oyunlar... Her şeyin ölçeği büyüdüğünde, detaylar da katlanarak artıyor. Ben her zaman derim, 'Boyut önemlidir!' Bu canavar, en ince detayları bile gözünüzün önüne sererken, QD-OLED'in sunduğu sınırsız kontrast oranı sayesinde her bir pikselin ayrı ayrı kontrol edilmesiyle oluşan o 'gerçek siyahlar' sizi karanlık sahnelerde bile şaşırtacak. Gölge detayları artık çamur gibi değil, keskin ve net. Bir karanlık ormanda ağaçların her bir yaprağını, bir uzay gemisinin içindeki en küçük düğmeyi bile ayırt edebiliyorsunuz. Bu, sadece bir
TV incelemesi değil, bu bir görsel uyanış çağrısı!\n\n
Performans Sınırlarını Zorlamak ve Psikolojik Etkisi\n\nAvforums'taki meslektaşlarımızın erken bakışlarında da belirtildiği gibi, bu amiral gemisi model beklentilerin çok üzerinde bir performans sergiliyor. Ama performans sadece teknik verilerden ibaret değil; asıl mesele, bu performansın psikolojinize yaptığı etki. Ben S99H'i ilk gördüğümde, resmen hipnotize oldum. Renklerin patlaması, siyahların derinliği, hareket akışkanlığı... Sanki yıllardır bulanık bir camın arkasından dünyaya bakıyormuşum da, biri gelip o camı aniden silmiş gibi hissettim. Bu, sadece bir televizyon satın almak değil, bu, görsel algınızı yeniden şekillendiren, sizi ekranın içine çeken bir deneyime yatırım yapmak demek. Özellikle
oyunseverler ve film tutkunları için bu, bir eşik atlama. Eskiden kaçırdığınız her bir renk tonu, her bir gölge, her bir hareket detayı artık gözünüzün önünde. Bu yüzden diyorum ki, piyasadaki diğer tüm TV'ler bir yana,
S99H bir yana. Onunla tanıştıktan sonra 'eskisi gibi' bir televizyon deneyimi yaşamanız imkansız olacak. Kendinizi bu görsel şölenin içine atmaya hazır mısınız?\n\n
Sıkça Sorulan Sorular\n\n
Soru: Eski Televizyonumu Hemen Satmalı mıyım?\nCevap: Eğer bu makaleyi okuduysanız ve hala kafanızda soru işaretleri varsa, muhtemelen yeni bir dünya düzenine ayak uydurmaya direniyorsunuz demektir. S99H'in sunduğu deneyim, eski televizyonunuzu bir daha yüzüne bakmak istemeyeceğiniz bir objeye dönüştürebilir. Pazarlık yeteneğinize güveniyorsanız, evet, hemen satın!\n\n
Soru: QD-OLED Gerçekten Bu Kadar Fark Yaratır mı?\nCevap: