X-Files Efsanesi Geri Dönüyor: Chris Carter, Ryan Coogler'ın Yeni Projesini Heyecanla Bekliyor!

geveze

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
The X-Files evreni, son dönemde yaşadığı yeniden doğuş ile hayranlarını heyecanlandırmaya devam ediyor. Dizi yaratıcısı Chris Carter, hem ikinci uzun metrajlı filmin özel yönetmen kurgusu olan "The X-Files: I Want to Believe – Vrach Frankenshteyn" projesiyle hem de Ryan Coogler tarafından geliştirilen yeni Hulu pilot bölümüyle gündemin merkezinde yer alıyor.

Yeni Bir X-Files Deneyimine Hazır mısınız?

Ryan Coogler’ın üzerinde çalıştığı yeni X-Files uyarlaması, henüz dizi onayı almamış olsa da beklentiler oldukça yüksek. Chris Carter, Hollywood Reporter'a verdiği demeçte projeye dair ilginç detaylar paylaştı. İsmi yapımcı (executive producer) olarak geçmesine rağmen, Carter sürecin dışında kalmayı tercih ettiğini itiraf ediyor:

"Onun versiyonunu sabırsızlıkla bekliyorum. İsmin yapımcı olarak geçiyor ancak projeye dair hiçbir şeye karışmadım. Herkes gibi ben de ortaya çıkacak sonucu merakla bekliyorum. Senaryoyu okumadım çünkü tıpkı sizler gibi ben de izleyici koltuğuna oturup bu deneyimi yaşamak istiyorum."

Mulder ve Scully Hikayesi Bitmedi mi?

Carter, yarattığı ikonik karakterler Mulder (David Duchovny) ve Scully (Gillian Anderson) ile olan bağını koparmaya hazır değil. Özellikle 11. sezon finalinde Scully’nin hamileliği ile ilgili yaşanan tartışmaları hatırlatan Carter, hayranların tepkilerine rağmen aklında daha büyük bir hikaye örgüsü olduğunu belirtiyor. "Zamanla her şey yerine oturacak" diyerek, hikayeyi tamamlama konusundaki kararlılığını vurguluyor.

Coogler'ın Projesine Saygı Duruşu

Carter, kendi projelerini Coogler’ın yeni X-Files vizyonuyla yarıştırmak istemediğinin altını çiziyor:

• Coogler'ın çalışmasıyla rekabet edecek herhangi bir işe girişmek istemiyorum.
  • Onun önünü tıkamak veya dikkat dağıtmak niyetinde değilim.
  • Kendi zihnimdeki hikaye örgüsünü, doğru zaman geldiğinde tamamlamak istiyorum.

X-Files Evreninde Neler Var?

"Vrach Frankenshteyn" kurgusunun 14 Ağustos'ta Hulu ve Disney+ platformlarına gelişiyle birlikte, X-Files hayranları için nostaljik bir dönem başlıyor. Ayrıca yeni çıkan Lego X-Files seti de koleksiyonerlerin radarına girmiş durumda.

Sizce Ryan Coogler, efsanevi diziyi modern televizyon dünyasına nasıl adapte edecek? Scully ve Mulder’ın geleceği hakkındaki teorilerinizi ve bu yeni uyarlamadan beklentilerinizi yorumlarda tartışalım!

Geri