Xbox Aldın mı? İlk Oynadığın Oyun Hayatının Hatası Olmasın! Kimsenin Söylemediği 7 Sır

geveze

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
  • Yeni Xbox Series X ya da S konsolunuzu ilk açtığınızda yapacağınız en büyük hatadan kaçının.
  • Game Pass'in sadece bir abonelik olmadığını, bir oyun devrimi olduğunu anla.
  • Piyasaya yeni çıkan, abartılan oyunlar yerine gerçek efsaneleri keşfet.
  • Xbox'ın sana özel sunduğu benzersiz deneyimleri kaçırma.
  • Oyun dünyasının derinliklerine dalmadan önce bilmen gereken gizli stratejiler.

Yeni bir Xbox kutusunu açtın ve o mis gibi yeni konsol kokusunu içine çektin, değil mi? Tebrikler! Az önce hayatının en büyük oyun seçimi tuzağının eşiğine geldin. Çünkü internet, 'ilk hangi oyunu oynamalıyım' diye soran zavallı yeni oyuncularla dolu ve bu sorulara verilen cevapların %90'ı sana sadece vasat bir deneyim yaşatacak. Ben bu hatayı yıllar önce yaptım, gereksiz oyunlara para döktüm, saatlerimi boşa harcadım. Ama sen, Piranha'nın keskin dişleri arasından sağ çıkacak şanslı azınlıktansın. Sana kimsenin söylemediği, Google'ın bile gizlediği ilk xbox oyunları sırrını fısıldayacağım.

1. Game Pass: Cüzdanını Kurtaran O Kara Büyü

Hadi dürüst olalım, yeni bir konsol aldığında ilk aklına gelen şey 'en popüler AAA oyunlar' listesini tarayıp en pahalısını almak olur. Büyük hata! Xbox'ın en keskin silahı, onun can damarı: Game Pass Ultimate. Bu sadece bir oyun aboneliği değil, bu bir 'oyun kütüphanesi hacki'. Ben keşfettim ki, ilk başta onlara yüzlerce lira bayıldığım birçok oyun, Game Pass'te bedavaya bekliyormuş. Yeni Xbox'ını açtığında yapman gereken tek şey, Game Pass'e abone olmak. İçinde yüzlerce oyun var. Eski efsanelerden tut, yeni çıkan indie harikalara kadar her şey. Boşuna para harcama, cüzdanını koru. Bu, senin için hazırladığım ilk ve en önemli oyun tavsiyeleri kuralı.

2. Xbox Özel Oyunları: Kimlik Kartın Olacak Deneyimler

Her konsolun bir ruhu vardır ve Xbox'ın ruhu, özel oyunlarında gizlidir. PlayStation fanatikleri size kendi kutsallarını dayatırken, siz sakince Xbox'ın sunduğu benzersiz evrenlere adım atın. Nereden mi başlamalısın? Tabii ki Halo Infinite ile. Master Chief'in botlarını giyip uzayda düşman avlamak, Xbox deneyiminin DNA'sında var. Sonra mı? Gazı kökle ve Forza Horizon 5'in akıllara zarar grafikleri ve Meksika'nın uçsuz bucaksız haritasında rüzgarın tadını çıkar. Bu iki oyun, yeni konsolunun sadece bir kutu olmadığını, bir maceranın kapısı olduğunu gösterecek.

3. Bağımsızların Gücü: Gözden Kaçan Elmaslar

Kimse sana ilk olarak bir indie oyunlar önermeyecek. Neden? Çünkü büyük reklam bütçeleri yok, manşetleri süslemiyorlar. Ama ben sana diyorum ki, Xbox'ın Game Pass kütüphanesi, keşfedilmeyi bekleyen onlarca elmasla dolu. Örneğin, Ori and the Blind Forest'ın görsel şöleni ve dokunaklı hikayesi seni koltuğuna kilitleyecek. Hades'in akıcı dövüş sistemi ve bitmek bilmeyen oynanış süresi, AAA oyunlara taş çıkarır. Bu oyunlar, konsolunun sadece 'güçlü' değil, aynı zamanda 'ruh sahibi' olduğunu kanıtlayacak. Kendini bu küçük başyapıtlara teslim et, pişman olmayacaksın.

4. Çoklu Platform Canavarları: Herkesin Oynadığı Ama Senin Daha İyi Deneyimleyeceğin Oyunlar

Elbette sadece Xbox'a özel oyunlarla kalmayacaksın. Cyberpunk 2077, Red Dead Redemption 2 gibi devasa yapımlar her platformda var. Ama sen Xbox Series X'in gücüyle, 4K ve yüksek kare hızlarında, bu dünyaları en saf haliyle deneyimleyeceksin. Bu oyunları daha önce bilgisayarda ya da eski nesil konsollarda oynamış olsan bile, Xbox'ında yeniden keşfetmek bambaşka bir keyif olacak. Ama yine de uyarımı unutma: Önce Game Pass'e bak! Belki de o efsanevi oyunu zaten bedavaya oynayabileceksindir.

5. Sakın Bu Tuzağa Düşme: Abartılan Ama İçi Boş Yapımlar

Her yeni konsol döneminde bazı oyunlar gereksizce abartılır. Hype trenine binme, para ve zaman tuzağına düşme. Ben düştüm, sen düşme. Oyun incelemelerini körü körüne takip etme, büyük yayıncıların sözlerine şüpheyle yaklaş. Game Pass, sana bu tuzağa düşmeden önce 'deneme' şansı sunuyor. Bir oyunu beğenmezsen, sil gitsin, yüzlerce alternatifin var. Piranha'nın altın kuralı: Kendi deneyimlerine güven, sürünün peşinden gitme.

Sıkça Sorulan Sorular

Yeni Xbox'ımı ilk açtığımda direkt hangi oyunu indirmeliyim?
Game Pass üyeliğini al, ardından Forza Horizon 5 veya Halo Infinite gibi Xbox'a özel ve görsel şölen sunan bir oyunu indir. Konsolunun gerçek gücünü hemen hisset.

Game Pass gerçekten bu kadar iyi mi? Neden herkes bahsetmiyor?
Game Pass, konsol oyunculuğunun geleceği. Herkes bahsediyor ama yeterince 'acımasız' bir şekilde bahsetmiyor. Senin için bir kurtarıcı, bir keşif alanı. İnsanlar genelde neyin popüler olduğuna odaklanır, Game Pass ise bir 'strateji'dir.

Bütçem kısıtlı, yeni oyunlar alamıyorum. Ne yapmalıyım?
Bunun için sana Game Pass dedim ya! Cüzdanını korumanın ve binlerce saatlik eğlenceye ulaşmanın tek yolu bu. Piyasaya yeni çıkan pahalı oyunları beklemek yerine, Game Pass'teki devasa kütüphaneden seçtiklerinle kral gibi oyna.

large.jpg

Geri