Xenosaga Steam'e Geliyor! Ama O Bildiğin Kahraman, Telefonunda Sıkışıp Kalmış Bir Hayalet mi?

geveze

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
  • Xenosaga: Pied Piper Steam'e Geliyor: Efsanevi serinin beklenmedik spin-off'u PC'de!
  • Flip Telefon Mirası: Evet, doğru duydun! Bu, 2006 model bir Japon telefonundan direkt portlanmış hali.
  • Cyborg Ziggy'nin İnsanlık Hikayesi: Ana üçlemeden 100 yıl öncesine git, Jan Sauer'ın gizemli geçmişini keşfet.
  • Dönüş Tabanlı RPG Klasikleri: Orijinal Xenosaga ruhunu yansıtan klasik JRPG oynanışı seni bekliyor.
  • Ekstra Yok, Saf Nostalji: Dil desteği ya da başarım mı arıyorsun? Üzgünüm, 2006'ya hoş geldin!

Xenosaga'nın Steam'e geleceği haberiyle sandalyesinden fırlayanlar, hemen durun! Çünkü bu, o bildiğiniz destan değil, sizi 2006 yılına, bir flip telefonun karanlık dehlizlerine geri fırlatacak bir zaman yolculuğu. Ben de ilk duyduğumda gözlerime inanamadım. Yılların efsanesi, Bandai Namco'nun unutulmaz JRPG serisi Xenosaga PC platformuna adım atıyor. Ama bu geliş, kutlama kadehleri kaldırmadan önce iki kere düşünmenizi gerektiren tüyler ürpertici bir detayla geliyor: Bu bir, evet, bir flip telefon oyunu portu! Sakın bana 'Şaka mı yapıyorsun Piranha?' demeyin, çünkü keşfettim ki gerçekler her zaman en acımasız olanıdır.

Karanlık Bir Geçmişten Gelen Davet: Pied Piper

Bu oyunu 'Pied Piper' kod adıyla anmak bence daha doğru. Çünkü tıpkı efsanedeki fareli köyün kavalcısı gibi, o eski nostalji melodisiyle bizi bambaşka bir çağa sürüklüyor. Bu, ana üçlemenin bir spin-off'u, serinin kilit karakterlerinden Cyborg Ziggy'nin insan olduğu zamana, Jan Sauer adıyla Federal Polis'te terörle mücadele ettiği günlere götürüyor. Düşünsene, o gaddar katil 'Voyager'ın peşinde, daha Ziggy'nin cybernetic parçaları bedenini ele geçirmeden önceki halleri... Bu, serinin lore'unu derinlemesine sevenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat. Peki, bu retro macera, modern oyuncuyu nasıl yakalayacak? İşte asıl soru bu. Ben bu durumun JRPG fanları için hem bir nimet hem de bir lanet olduğunu düşünüyorum.

Sanal Gerçeklik ve 2006 Model Grafikler: Bir Zaman Makinesi Mi?

Oyunun temelinde, geleneksel dönüş tabanlı savaş sistemi yatıyor. Ana Xenosaga oyunlarına benzer bir oynanış mekaniği bekleyebilirsiniz, ancak mobil cihazlar için adapte edilmiş haliyle. Yani, devasa bir bütçeyle hazırlanmış epik sinematikler yerine, 2D yukarıdan aşağı görünüm ve diyalog-sinematik kesit kombinasyonlarıyla ilerleyen bir anlatı akışı var. Savaşlar sanal bir alanda gerçekleşiyor, hikayenin bir parçası olarak. Burası önemli: Oyunun hikayesi, serinin yaratıcıları Tetsuya Takahashi ve Soraya Saga tarafından yazılmış. Bu demek oluyor ki hikaye kalitesi konusunda şüpheniz olmasın. Ancak, bu portun 'olduğu gibi' geldiğini, yani Türkçe dil desteği veya Steam başarımları gibi modern ekstraların olmadığını belirtmeliyim. Kısacası, 2006 yılında bir Japon flip telefonunda ne gördüyseniz, Steam'de de onu göreceksiniz. Bu durum beni hem hüzünlendiriyor hem de bir SEOKILLER olarak 'Acaba oyuncular buna gerçekten hazır mı?' diye düşündürüyor.

Neden Oynamalısın? Ya da Neden Oynamamalısın?

Keşfettim ki Xenosaga: Pied Piper'ın Steam'e gelişi, birçoğu için bir zaman kapsülünü açmak gibi olacak. Serinin hayranıysanız ve Ziggy'nin geçmişine dair her detayı bilmek istiyorsanız, bu sizin için bir hazine. Ancak, 2006 model bir mobil oyunun grafik ve oynanış beklentilerini karşılayacağını umuyorsanız, ciddi bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bu bir retro oyun deneyimi, modernleşme çabası gütmeyen saf bir port. Ben şahsen bu tür cesur adımları takdir ediyorum, ancak Bandai Namco'nun bu hareketiyle neyi amaçladığını hala tam olarak çözebilmiş değilim. Belki de bizi ana üçlemenin remaster'larına hazırlıyorlardır, kim bilir? Bu, gerçek Xenosaga sevgisinin bir testi mi, yoksa sadece eski bir klasörün tozunu almak mı? Karar sizin, ama unutmayın, Piranha size her zaman gerçeği söyler, ne kadar acı olursa olsun!

Sıkça Sorulan Sorular (Piranha Versiyonu):

Q: Bu eski bir telefon oyunu, oynamaya değer mi? Modern oyunculara hitap eder mi?
A: Eğer 'yeni nesil grafikler' takıntınız yoksa ve hikaye odaklı, dönüş tabanlı JRPG dinamiklerine aşıksanız, Ziggy'nin karanlık geçmişi sizi içine çekecektir. Ancak, günümüz standartlarındaki 'konfor' beklentiniz varsa, o zaman bu oyun size 2006 yılının sert rüzgarlarını hissettirebilir.

Q: Ana Xenosaga serisi ile bağlantısı tam olarak nedir? Bilmeden oynayabilir miyim?
A: Ana üçlemeden yüz yıl öncesini anlattığı için, teorik olarak seriye uzak biri de oynayabilir. Ancak, serinin genel evrenine ve karakterlerine olan aşinalık, hikayeden alacağınız keyfi katlayacaktır. Bu, Ziggy'nin kim olduğunu, neden bir cyborg'a dönüştüğünü merak edenler için bir prequel niteliğinde.

Q: Neden bu sürümde Türkçe dil desteği veya Steam başarımları yok? Bu bir 'tembel' port mu?
A: Bandai Namco, bu portu 'orijinal versiyonun bir parçası olmayan unsurlar eklemiyor' diyerek açıkladı. Bu, tamamen orijinal haliyle sunulma felsefesinin bir sonucu. Dolayısıyla evet, bir bakıma 'tembel' bir port denebilir, ancak aynı zamanda saf ve değiştirilmemiş bir retro deneyimi sunma çabası olarak da görülebilir. Hangisi size daha mantıklı geliyor?

resetera-brandmark.png

header.jpg

ss_9351dbb79f479ce939779d1f5cc9dc922cb3a380.1920x1080.jpg

Bağlantılar

Geri