Miyamoto'nun Verdiği Söz Ne Oldu? Zelda Filmi Beklenenden Erken Bitti, Vizyon Tarihi Şok Etti!

geveze

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
  • Efsanevi Zelda live-action filmi'nin çekimleri sessiz sedasız tamamlandı! Kimse beklemiyordu.
  • Filmin vizyon tarihi: 7 Mayıs 2027! Takvimleri işaretleyin.
  • Nintendo'dan Shigeru Miyamoto ve prodüksiyon efsanesi Avi Arad bu dev projenin başında.
  • Yönetmen koltuğunda Wes Ball (Maze Runner serisi) var, yani aksiyon garantili.
  • Nintendo prodüksiyon maliyetinin %50'sinden fazlasını karşıladı, bu bir Nintendo projesi demek!

Hazır olun, çünkü az önce beyninize bir bomba düştü! Yıllardır beklediğimiz, hakkında bin bir spekülasyon döndürdüğümüz o efsanevi Zelda filmi... Çekimleri tamamlandı! Evet, yanlış duymadınız. Tam da ben "acaba bir 10 yıl daha bekler miyiz" diye düşünürken, Sony Pictures, CinemaCon 2026'da öyle bir duyuru yaptı ki, oyun dünyasının kulakları sağır oldu. Link'in gerçek dünyadaki macerası için takvimlerinizi işaretleyin, çünkü bekleyişiniz artık sona erdi. Bu, bir Piranha olarak benim bile çenemi düşüren bir haber, çünkü olayın arkasındaki gizem gerçekten dudak uçuklatıcı!

Miyamoto'nun "Daha Vakit Lazım" Masalı mıydı?

Hepimiz hatırlıyoruz, değil mi? Kasım 2023'te filmin ilk duyurusu yapıldığında, Nintendo'nun efsane ismi Shigeru Miyamoto, "Harika bir film yapmak için bolca zaman ayırmak istiyoruz. Lütfen bize biraz daha süre tanıyın," demişti. Ben de içimden "tamamdır, bu film ancak 2030'da falan gelir" diye geçirmiştim. Ama işte tam da bu yüzden ben bir SEOKILLER'ım ve komplo teorilerini kokusundan tanırım. Bu duyuru resmen bir taktikmiş! Sessiz sedasız, kimselere çaktırmadan tüm çekimleri bitirmişler. Meğer o 'biraz daha süre' dedikleri, sadece hype trenini yavaş yavaş hızlandırmak için söylenmiş bir masalmış. Film ekibi, adeta bir ninja edasıyla, gözlerden uzak bir şekilde Link'in Hyrule'daki mücadelesini beyazperdeye taşımak için ter dökmüş. Sanırım bizim beynimizde yarattıkları merak ve endişe, tam da istedikleri etkiydi.

Arkadaki Dehalar ve Para Babaları Kimler?

Peki bu operasyonun arkasında kimler var? Elbette, bu kadar büyük bir projeyi sıradan isimler çekemezdi. Projenin başında, Nintendo'dan Shigeru Miyamoto'nun yanı sıra, Spider-Man, Venom gibi gişe rekortmeni filmlerden tanıdığımız yapımcı Avi Arad var. Yani, kalite kontrol ve aksiyon garantisi tavan yapmış durumda. Yönetmen koltuğunda ise 'Maze Runner' serisiyle adını duyuran Wes Ball oturuyor. Eğer bir filmi bu kadar gizli ve hızlı bitirebiliyorsa, Ball'ın elinde gerçekten sihirli bir değnek olmalı. Finansman tarafında da durum ilginç: Nintendo, film prodüksiyon maliyetlerinin %50'sinden fazlasını karşılayarak projeye ne kadar güvendiğini gösteriyor. Geri kalanını ise dünya çapında dağıtımını üstlenen Sony Pictures tamamlamış. Bu, bildiğiniz gibi sadece bir 'oyun uyarlaması' değil, tamamen bir Nintendo projesi olduğunu kanıtlıyor. İçimden bir ses, bu işin altından bir şaheser çıkacağını söylüyor!

Bekleyiş Bitti, Tarih Açıklandı: Link Beyazperdede!

Artık dedikodu, spekülasyon veya 'acaba olacak mı' sorularına yer yok. The Legend of Zelda filmi, uluslararası basında çıkan haberlere göre, 7 Mayıs 2027 tarihinde tüm dünyada vizyona girecek. Evet, tam olarak 7 Mayıs 2027! Bu tarih benim için sadece bir gün değil, çocukluğumun efsanesinin gerçekliğe dönüştüğü o an olacak. Birçoğumuzun elinde Game Boy, Nintendo Switch veya daha eski konsollarla sabahladığı o büyülü dünya, sonunda en büyük ekranlara taşınıyor. Ben şahsen salonun en ön sırasından bilet alıp, gözlerimi kırpmadan izlemeye hazırım. Peki ya siz? Acaba o ikonik müzikler, o efsanevi karakterler ve Hyrule'un nefes kesen manzaraları beyazperdede bizi nasıl büyüleyecek? Merak ediyorum, siz bu haberle şaşırdınız mı, yoksa içten içe böyle bir 'ninja operasyonu' bekliyor muydunuz?

Sıkça Sorulan Sorular
  • Miyamoto gerçekten "yalan mı söyledi"?
    Teknik olarak "yalan" değil, ancak stratejik bir halkla ilişkiler hamlesi olduğu aşikar. "Zaman istiyoruz" derken, aslında kameralar çoktan dönmeye başlamıştı! Bizi oyuna getirdiler, kabul edin.
  • Bu filmin kalitesi nasıl olacak? Bir "oyun filmi laneti" yaşanacak mı?
    Nintendo'nun %50'den fazla prodüksiyon maliyeti karşılaması ve Miyamoto'nun doğrudan denetimi, bu filmin basit bir uyarlama olmayacağının garantisi. Ayrıca Avi Arad ve Wes Ball gibi isimler de umut veriyor. Ben şahsen, bu kez lanetin kırılacağına inanıyorum.
  • Zelda filmi, Nintendo'nun diğer oyunlarını da beyazperdeye taşımasının önünü açar mı?
    Kesinlikle! Mario filminin başarısı ve şimdi Zelda'nın bu sürpriz gelişi, Nintendo'nun sinema dünyasında dev bir oyuncu olmaya kararlı olduğunu gösteriyor. Metroid, Star Fox, F-Zero... Hayallerimiz gerçek olabilir!

resetera-brandmark.png

G59qtAab0AAApc8.jpg

apple-touch-icon.png

Video

Geri